Bygghjälpen

Bygghjälpen – bidra till ett kreativare Växjö

Vill du vara med och göra skillnad?

Tillsammans kan vi bygga ett kreativare Växjö, en mötesplats där lokala innovationer får växa.

Inom Nätverket SIP jobbar vi sedan många år tillbaka med samhällsförändring i praktiken. Nu har vi något stort på gång. I gamla glasmästeriet på Infanterigatan bygger vi upp ett kreativitets- och aktivitetshus öppet för allmänheten, med fokus på unga och unga vuxna och specifikt personer med funktionsnedsättning. Fastigheten har fått namnet Mästeriet. Stora lokaler med stora möjligheter att skapa något unikt i Växjö. Allt från smådjursfarm, medialabb och odlingar till teater, arbetsträning och fritidsaktiviteter ska fylla huset.  Varje dag tar vi små steg närmare det målet. Utan stöd i olika former från det lokala näringslivet och privatpersoner hade det inte varit möjligt.

Du kan också vara med och bidra till att bygga något helt nytt i Växjö.

 

Lokalt stöd gör kreativitetshuset möjligt!

Nätverket SIP:s glada representanter på banken för att köpa fastigheten 11 juni
Nätverket SIP:s glada representanter på banken för att köpa fastigheten 11 juni

Den 11 juni köpte vi gamla Växjö glasmästeri för 8 miljoner kronor. Vi har alltså redan säkrat upp en stor fastighet med tillhörande tomt för detta ändamål.

Vi söker just nu sponsorer, rådgivare och privata långivare för att:

1. Bygga upp verksamhetsytor

2. Tillgänglighetsanpassa

3. Ombyggnad/Tillbyggnad

Vi har en lång resa framför oss, och hoppas du vill följa med på den. Vi har redan kommit en bra bit på vägen!

 

Så kan du stötta

Din och andras hjälp är avgörande för att vi ska nå våra mål.
Alla sorters stöd (stora som små) och glada påhejningar är av intresse =)

  1. Berätta om Bygghjälpen för andra!
    Hjälp oss sprida ordet om Bygghjälpen och kreativitetshuset. Vi vill att så många som möjligt ska känna sig delaktiga i verksamheten som ska utvecklas. Ju fler vi är som är med, desto roligare blir arbetet.
  2. Bli en av våra långivare!
    För att kunna förvärva fastigheten har lån från flera personer varit avgörande. Privata lån och lån från företag/organisationer kommer också göra att vi snabbare kan förädla och anpassa fastigheten.
  3. Skänk ett bidrag eller material!
    Sätt in ett valfritt bidrag på bankgiro 5944-4364. Märk inbetalningen med ”Bygghjälpen”. Du kan också skänka pengar via Paypal med betalkort, klicka här eller på donationsknappen nedan. Vi kommer redovisa löpande på vår webbsida och SIP:s Facebooksida vilka bidrag vi får in och vad dom används till. Byggmaterial, möbler och inredning är också av stort intresse. Hör av dig till oss om du har material du kan skänka.
  4. Bidra med din kunskap!
    Är du kunnig inom fastigheter, byggjuridik, tillgänglighetsanpassningar, arkitektur eller något annat? Vi är kommer framöver ha stor nytta av att ha kunniga personer som vill hjälpa oss som rådgivare eller mentorer.

Kontakta Sofie Sjöstrand, verksamhetsledare för mer information. 0470-32 40 14 eller sofie.sjostrand@sip.se.


Ett kreativitetshus i Växjö – filmpresentation (2:42 minuter)

Vilka är vi som driver Bygghjälpen?

Hela Nätverket SIP (Samhällsförändring i praktiken) står bakom projektet Bygghjälpen och utvecklandet av kreativitetshuset. Om du inte känner till SIP sen tidigare får du gärna läsa mer under ”Vad vi gör”. Inom SIP finns tre ideella föreningar (Projektor, Funkibator och TLC). De tre föreningarna driver tillsammans en ekonomisk förening som heter PIX. Det är PIX som äger fastigheten som ska utvecklas till ett kreativitetshus. PIX ändamål är att starta sociala affärsidéer och fungera som serviceorganisation åt de ideella ägarna. Inom PIX är det reglerat så att endast de tre ideella föreningarna kan ta del av eventuell vinst. De ideella föreningarna är icke-vinstdrivande och religiöst och partipolitiskt obundna. Bankgironumret som används för att samla in bidrag till Bygghjälpen, tillhör PIX ekonomisk förening.

Sammanfattningsvis kan du se SIP som ett nätverk av eldsjälar som arbetar med samhällsförändring. Vi bygger ett kreativitetshus, tillsammans med andra personer och föreningar, för att kunna skapa ny verksamhet för människor. Verksamheten kommer att innehålla allt från djurterapi, arbetsträningsplatser, media- och kulturaktiviteter och fritidsaktiviteter. Vi vill också samla fler ideella och sociala organisationer under vårt tak, och tillsammans hitta kostnadseffektiva lokallösningar för att kunna frigöra mer resurser till konkreta aktiviteter som gör skillnad för människor. Huvudmålgrupper för SIP:s verksamhet är ungdomar och unga vuxna. Stort fokus ligger på personer med funktionsnedsättningar eller de som är nya i Sverige.